Az Idő fogságában

 

Az elmúlt pár évben nagyon sokat foglalkozom összefüggésekkel és azok megértésével, az egyik ilyen téma pont az idő – biztosítások kapcsolata. Tudom sokan gondolják, hogy lerágott csont és senkit sem érdekel, de bízom benne, hogy annak, aki rászánja azt a bizonyos pár percet és elolvassa a cikket változni fog a véleménye.

Vizsgáljuk meg első körben külön – külön a tényezőket!

Biztosítás; mi az első gondolat?

 Szükséges rossz? Csak nehogy beszélgetnem kelljen róla? Ezt intézem saját magamnak? Majd én tudom?

Bármelyik is legyen megnyugtatom, megértem a hozzáállást, pár éve ugyanezek voltak az én fejemben is. A hidegtől borsózott a hátam, mikor valaki felhívott, hogy a pénzügyeimről, biztosításaimról akar velem beszélni. Amikor beadtam a derekam akkor pedig a megbeszélt 45 perc helyett 2 – 2,5 órán keresztül zsibbasztottak és az ügynöknek már volt egy kép a fejében, hogy mit akar nekem „eladni”. Nézzük meg mi is volt az utálat tárgya:

  • Rámenősség
  • Nem voltak kíváncsiak arra, amit én akarok
  • Nem tisztelték az időmet… és még sorolhatnám, de ezzel pont megérkeztünk a másik témánkhoz!

Idő; mindenkinek van egy napi rutinja, amit nem szívesen tör meg akármilyen más tevékenységgel, vagy olyan dologgal, amit fölöslegesnek érez. Miért?

Alapvetően a megszokásaink rabjai vagyunk, felkelünk, dolgozunk, lazítunk, pihenünk, kulturálódunk, szórakozunk, barátokkal, ismerősökkel, társaságban vagy éppen egyedül, saját magunkra koncentrálva és bárki, aki ezt megtöri már akaratlanul is magára öltötte az ellenségképet. Időből mindannyiunknak ugyanannyit adnak, nem léteznek olyanok, akiknek több lenne, de olyanok igen, akik jobban osztják be. Kíváncsi rá, hogy mi az ő titkuk?

Pofon egyszerű! Kiszerveznek! Igen, jól olvassa, kiszerveznek minden olyan feladatot, amivel nem akarják a saját idejüket pazarolni!

Próbált már kárbejelentést önállóan intézni, közvetítő nélkül?

Egy rémálom, ha valaki nincs tisztában pontosan azzal, hogy mennyi és milyen dokumentumok kellenek hozzá és akkor még ott van, annak a lehetősége, hogy rosszul lesz bejelentve, a biztosító nem fog fizetni. Pedig nem a biztosító hibája, hogy Ön nem ismeri az eljárás rendet, vagy nem megfelelően választott biztosítást.

Mikor megkérdezi ezek után, hogy miért lettem biztosítási tanácsadó, akkor pont a fentebb leírt tételeket fogom felvázolni és itt van az összefüggés:

Lehet ódzkodni attól, hogy időt szánjon egy beszélgetésre, de ez egy befektetés, csak a megfelelő emberbe kell befektetni, mert időt, kellemetlenséget takarít meg Önnek és a Ön, családja, munkatársai, vagyontárgyai védelmével az idejét védi.

A tanácsadó munkája nem a szerződés aláírásával végződik, hanem igazából ott kezdődik.

~~~ Martin Gyula ~~~

Bevezető
Drága kincs, amivel mindannyian spórolni akarunk, de mikor érdemes, hogyan tehetjük meg?
Index fotó
az idő